11 august 2010

Cum sa traiesti bine in Romania

Am studiat, am analizat, am iscodit si scormonit si am aflat secretele celor care traiesc bine la noi in tara.
  • In primul rand trebuie sa te descurci, adica sa furi. De unde, nu prea are importanta. Cu cat nivelul este mai inalt, cu atat ai mai multe sanse sa nu fi prins (vezi Monica Iacob Ritzi).
  • Nu-ti plati impozite, asociatie, taxe.
  • Nu e nevoie de bun simt. Poti sa dai muzica tare la 12 noaptea. Doar esti la tine acasa si faci ce vrei.
  • Daca ai gura mare mergi la OTV. S-ar putea sa ajungi vedeta. Vezi Magda nu stiu cum.
  • Daca ai voce apuca-te de cantat manele. Cererea e foarte mare.
  • Poti face si 3 facultati odata. Nu te speria, nu trebuie sa inveti. Toata lumea copie.
  • Angajeaza-te la stat. Chiar si cu reducerea de 25% salariile sunt mai bune decat la privat. Munca oricum nu se compara.

6 comentarii:

  1. Magda Ciumac Mondiala si Universala.
    Te poti apuca de manele chiar daca n-ai voce. Tehnologia avanseaza, romanii inghit detoate...
    Toata lumea plateste daca nu reuseste sa copie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Ela... ai dreptate... e un pacat si e un soc, mai ales cand te intorci in Romania dupa cativa ani petrecuti in strainatate. Vin rar, insa de fiecare data mi se pare ca, in loc sa evoluam, sa fim mai deschisi, ne salbaticim. Romania amintirilor mele era frumoasa, lumea educata... Cand am venit ultima data, vara aceasta, si am aprins televizorul, am ramas traznita. Emisiuni de scandal, prezentate de scandalagii, inclusiv ziaristii care prezinta programele de stiri folosesc un limbaj cu "da'", "da' la", "pa unde" etc... Imi amintesc ca daca indrazneam sa vb asa la scoala, profesoara de romana intervenea rapid. Era semn de incultura pe vremea mea (am 31 de ani... nu 100 :) ). Acum e semn de "smecherie". Imi pare rau ca am parintii in Romania. Atat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Profesoara mea de romana a plecat si ea din tara. Cred ca ar face atac de inima, daca ar auzi cum se vorbeste pe posturi publice. Asta eeste, traim aici si nu putem decat sa filtram informatiile si sa le alegem pe cele necesare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate cu articolul asta, este 100% adevarat, daca muncesti si esti cinstit nu ai cum sa te imbogatesti, cine fura in Romania devine bogat peste noapte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna. Mult dezmat in tara asta...si si mai multă prostie. De cand mă știu am fost anti-plecat in străinătate...dar acum nu-mi pare rău ca mi-am schimbat părerea si am lăsat in urma România. Stau in Londra si,deși avem un sistem digi rău mă uit la posturile românești. Păcat ca lumea si-a pierdut bunul simt.

    RăspundețiȘtergere