2 septembrie 2010

De ce nu slabim?

Astazi am vazut o emisiune foarte interesanta pe aceasta tema. Desi multe informatii le stiam, au fost unele care m-au surprins total. Invitata era o doamna dr, specialist in boli de nutritie. Cele mai importante informatii pe care le-am retinut au fost:
  • Ar trebui sa avem 5 mese pe zi sau 3 mese principale si 2 gustari. Saritul peste mese si mai ales peste micul dejun nu ajuta organismul sa slabeasca. Cel mult se pierde din masa musculara.
  • Depozitul de grasime este primul care se depune si ultimul care dispare. Aproximativ 70% din totalul caloriilor pe o zi trebuiesc consumate pana la 14. Spre sfarsitul zilei, organismul isi incetineste arderile, de aceea e bine sa consumam alimente sarace in calorii. Dupa ora 20, orice mancam se depune.
  • Magneziul are un rol foarte important in metabolismul glucidelor si lipidelor, asa ca lipsa lui ne poate impiedica sa pierdem in greutate.
  • Mesele bogate caloric favorizeaza aparitia edemelor, adica a retentiei de lichide.

9 comentarii:

  1. dar pe langa o alimentatie echilibrata,trebuie sa avem si o activitate fizica.Desi nu tin dietele nimanui,mananc ce cred eu ca e necesar din punct nutritional,evitand abuzurile si facand foarte multe exercitii de fitness.

    RăspundețiȘtergere
  2. miscare, mult peste, fara ulei, fara calorii........asta ii spun zilnic prietenei mele

    RăspundețiȘtergere
  3. well...5 mese sincer mi se pare exagerat..depinde si ce mese intradevar. Eu ma multumuesc cu 3. Pranz, gustarea de la ora 5 (aproximativ) si cina. Sar peste micul dejun des, si stiu ca nu e ok, insa dimineata chiar nu pot sa mananc. Au auzit ca dimineata e ok si daca mananci prajit sau grasime ca astfel se regleaza mai bine metabolismul. Oricum nu am probleme cu greutatea si incerc sa imi mentin unele reguli gen fara masa dupa ora 8 sau cel putin 2 l de apa pe zi (asta mai mult pentru sanatatea pielii)+ fara prajit si fara grasimi ssi carne doar de pui..

    RăspundețiȘtergere
  4. Blue, e bine ca reusesti sa-ti mentii greutatea. Fiecare organism are ritmul lui. In final conteaza ce functioneaza pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vtx, fetele sunt destul de reticente la sfaturile despre silueta care vin din partea iubitilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. May putem sa consumam de exemplu 2000 de calorii provenite din fructe, legume, cereale si tot 2000 din cartofi pai, prajituri cu glazuri si grasimi, si vom observa ca in primul exemplu nu se va depune nimic, din contra vom avea mai multa energie, o piele mai fina si a.ma.d iar in cel de-al doilea caz se va depune, va aparea celulita, un discomfort fizic si diferite probleme ale pielii.

    RăspundețiȘtergere