25 ianuarie 2011

Cum păstrăm frigiderul curat

        Frigiderul este aparatul electrocasnic care necesită o atenție constantă. Deoarece acolo păstrăm mâncare și de obicei ne dorim să o păstrăm în condiții bune, iată câteva reguli, care respectate, asigură un frigider curat.
  • Șterge imediat orice picătură de sos sau de lapte care se varsă. E mai ușor să le cureți înainte de a se usca.
  • Fii sigură că tot ce intră în frigider este foarte curat. Adică, fără dulceață, iaurt sau sosuri prelingându-se pe recipientele în care sunt stocate.
  • Aruncă o privire zilnic în frigider și vezi ce produse au expirat, ce mâncare gătită are mai mult de 3 zile sau ce legume și fructe s-au veștejit.
  • În fiecare săptămână șterge ușile, inclusiv marginile și partea de sus a frigiderului cu o soluție nu foarte concentrată, formată din detergent lichid de vase și apă. Acordă o atenție deosebită zonei din jurul mânerelor.
  • Lunar, spală interiorul frigiderului cu o soluție formată din 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 250 de ml de apă caldă. Nu se utilizează alți detergenți în interiorul frigiderului pentru că lasă mirosuri care pot fi absorbite de către alimente.
  • Dacă descoperi pete uscate, lasă un prosop înmuiat în soluția de mai sus pe respectiva pată cam 10 minute. De cele mai multe pata devine ușor de îndepărtat după acest procedeu. Dacă este una mai încăpățânată repetă procedeul.

3 comentarii:

  1. de unde pete uscate daca se urmeaza pasii anteriori? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate tu ești foarte atent, dar ai un copil care mai scapă o picătură și nu o șterge imediat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si cu o solutie diluata de otet se poate curata sau clati... ii da un alt aer.

    RăspundețiȘtergere