25 august 2010

Cum sa te intelegi cu soacra

Poate ca soacra nu e cea mai importanta persona pentru tine, dar pentru sotul tau este. Nu uita niciodata ca e mama lui. De aceea este foarte important sa incerci sa te intelegi cu ea. Iata cateva actiuni care te pot aduce in gratiile soacrei:
1. Lauda-i baiatul. Este sotul tau. Sunt convinsa ca nu te-ai casatorit degeaba cu el. Nu ezita sa-i lauzi calitatile in fata mamei soacre. Oricarei mame ii face placere sa auda ca baiatul ei este frumos, destept, educat, descurcaret, iubit, etc.
2. Cand mergeti in vizita, du-i o prajitura, un chec, orice facut de tine pentru ea. Ar fi bine sa te informezi ce-i place mai intai. Sa nu cumva sa-i duci o prajitura cu alune si ea sa fie alergica.
3. Vorbeste cu ea. Vezi ce subiecte o intereseaza si informeaza-te. Intotdeauna cand doua persoane au ceva in comun comunica mai usor.
4. Cere-i sfatul. Trebuie sa detina mai multe cunostinte decat tine macar intr-un domeniu. Afla-l si cere-i sfatul.
5. Fii sincera, daca te vei preface o va simti.
6. Fa o prioritate din relatia cu soacra ta. Nu uita ca este mama sotului tau si bunica copiiilor tai. Nu ai niciun interes sa aveti relatii conflictuale.
7. Descopera-i calitatile. Orice om le are. Poate este o bunica foarte buna, poate este o gospodina excelenta. Gaseste-le si apreciaza-le. Va simti si te va aprecia si ea.

3 comentarii:

  1. sau mai bine nu o baga in seama, ca dupa aia se baga ea, vezi de viata ta, ea are pasiunile ei - fiind cu 30 ani mai batrana, tu ai lumea ta, iubeste-i baiatul si gata!
    s-a casatorit cu tine, nu cu maica sa:)

    RăspundețiȘtergere
  2. ideal e sa va mutati in alta tara. dragostea de mama razbate :))))
    singurul caz in care te poti intelege cu soacra e atunci cand ai de-a face cu o femeie RATIONALA si implinita cat de cat, care nu traieste doar prin statutul de mama si care chiar isi doreste pacea, nu sa-si afirme importanta. am vazut si d'astea, dar sunt mai rare.

    RăspundețiȘtergere