4 octombrie 2010

Cum pastrezi ordinea in baie

Exista bai si bai, unele mici si inghesuite, altele mari si luminoase. Indiferent de metrii patrati, o baie trebuie sa fie curata si dezinfectata.  Sunt femei care au curatenia in sange si o fac perfect, fara urma de oboseala. Sunt si femei pentru care curatenia este o corvoada si baia este cea mai detestata. Iata cum poti face din baia ta un loc placut si curat:
  • Stabileste o zi pe saptamana pentru curatenie generala si dezinfectie. In aceasta zi, inarmeaza-te cu o pereche de casti, atasate la orice gadget care iti poate reda muzica ta preferata si o pereche de manusi. Scoate toate obiectele de pe rafturi, polite, chiuveta, cada si pune-le intr-un recipient mare. Scapi astfel de ele si iti continui curatenia linistita. Incepe cu ce iti ocupa cel mai mult timp, cada, cabina de dus, faianta. Lasa-le pe cele mai usoare la sfarsit. Nu uita de paharul in care stau periutele de dinti, de cosul de rufe sau de masina de spalat. Fa ordine in dulapiorul din baie si arunca produsele expirate. Rezerva-ti 2 minute la final, pentru a-ti admira opera. Vei avea motive pentru a te apuca din nou saptaman urmatoare.
  • Curata toaleta cu peria dupa fiecare utilizare si inavata si membrii familiei sa faca la fel. Dureaza maxim un minut.
  • Sterge chiuveta si bateria zilnic, altfel devin mate si par imbacsite. Nu iti ia mai mult de 2 minute, asa ca scuza cu nu am avut timp, pica.
  • Sterge oglinda de cate ori e nevoie. Oglinzile sunt obiecte decorative numai daca sunt foarte curate.
  • Spala mopul bine, stoarce-l si pune-l la uscat.
  • Nu iesi din cada sau din cabina de dus, pana nu ai curatat-o.
  • Pune prosoapele folosite in cosul de rufe.

5 comentarii:

  1. Exact asa face si mama, cand eram mica credeam ca e obsedata insa acuma ii vad rostul la toata curatenia saptamanala si ''sterge pe jos dupa ce faci dush, spala cada'' si toate cele...:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma refer si la articol si la ce a scris Zuzu. Tare bune sfaturi Ela, dar trebuie neaparat sa implicam copiii, pe masura puterilor lor. Inca de cand sunt mici, intai cu lucruri marunte. Sa faca, nu doar sa le spunem.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este, Zina. Pustiul meu isi aranjeaza jucariile. Uneori, primeste ajutorul nostru, dar contribuie si el cu fortele lui de 2 anisori.

    RăspundețiȘtergere
  4. Copiii ca copiii (scuze de cacofonie!), dar sotii macar.
    Oricum, planificare ta imi aminteste de primii ani de casnicie, cand incercam sa fac totul, organizat. Intre timp am aflat ca se poate si mai rar, dar tot conform unui plan. Curatenia e foarte importanta, dar mentinerea ei, asta e proba de foc a unei gospodine! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai punctat foarte bine. Mentinerea curateniei e la fel de importanta.

    RăspundețiȘtergere