12 octombrie 2010

Minte....nu minte?

Ai un sentiment ciudat in legatura cu partenerul tau si nu stii exact de ce? Crezi ca te minte, dar nu esti chiar sigura? Starea de incertitudine este mai greu de suportat decat un adevar dureros. Urmatoarele atitudini ale impricinatului iti pot dezvalui daca esti mintita sau nu:
  • Primul semn mare de intrebare vine in urma unei relatari bogate in detalii. El, un tip care iti spunea ce a facut la birou in trei minute, acum vine cu tot felul de descrieri a modului in care si-a petrecut timpul. A intarziat pentru ca s-a intalnit cu Cristi, stii tu, colegul din liceu, au fost la o bere, au povestit despre colegi si uite asa au trecut trei ore. Cand mint, barbatii dau multe detalii, tocmai pentru a-si convinge partenera de realitatea povestii. Il poti prinde foarte usor cu minciuna. Intreaba-l, dupa doua zile, amanunte din ce ti-a povestit. Cei mai multi isi uita minciunile.
  • Iti spune ca a petrecut timpul in compania lui Dan si ca poti sa-l suni daca nu-l crezi. Suna-l pe respectivul, dar nu-l intreba daca au fost impreuna, intraba-l unde au fost, ce muzica au ascultat, ce bauturi au consumat, la ce ora s-au despartit. Ai grija ca iubitul tau sa nu asculte convorbirea, apoi confrunta cele doua povesti. Sansele sa prinzi mincinosul sunt mari, daca pui intrebarile care trebuie.
  • Cand il intrebi daca te minte, iti spune ca nu-i adevarat, dar iti ocoleste privirea. Daca insisti, starneste o cearta spunand ca esti paranoica, ca niciodata nu-l crezi, ca de acum incolo te va minti, pentru ca este singura modalitate de a te face fericita. Dupa cum bine se stie, cea mai buna aparare este atacul si ei il folosesc cu talent.
  • Isi atinge nasul, urechea, isi trece mana prin par cand vorbeste. Toate aceste gesturi denota nervozitate, lipsa de confort. Daca nu face parte dintre mincinosii profesionisti care stiu sa-si ascunda gesturile tradatoare, urmareste-l cu atentie si vezi cum reactioneaza.
  • Daca se uita in dreapta sus, cand il intrebi ceva, este clar, minte. Asa afirma specialistii in limbajul trupului.

9 comentarii:

  1. Ooo, Ela. De ce ne înveţi să-i prindem cu minciuna ? După aia ce facem ?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minte-mă, dar spune-mi adevărul! =))
    Academicianul Grigore Moisil obișnuia să zică așa:
    ”Ce bine e să ai amantă. Nevasta crede că ești la ea; amanta, că nu te-a lăsat nevasta s-o vizitezi, și, în tot timpul ăsta, tu poți sta liniștit la bibliotecă și să studiezi!” :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Silavara cald, trebuie sa recunosti ca Grigore Moisil este unic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Zina, fiecare femeie gaseste solutia care i se potriveste cel mai bine. Eu nu as trece usor peste, dar sunt situatii si situatii.

    RăspundețiȘtergere
  5. =)) ador articolul acesta, ai foarte mare dreptate...ii tradeaza cam tot cand mint...in spcial starile de nervozitate, ocolirea privirii si Detaliile.Toata lumea stie ca acest ''specimen'' nu ofera prea multe detalii...

    RăspundețiȘtergere
  6. nu ma intereseaza aspectul asta! am un sot care ma respecta si ma iubeste ! pe amindoi; pe mine si pe asta micu! regret ca te dezamagesc, eu nu cunt o frustrata precum sunt alti......imi pare rau ca va deamagesc prin ceia ce poatez pe site

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga anonim, nu m-ai dezamagit. Din contra, sunt bucuroasa ca exista familii fericite. Eu incerc sa deschid ochii unor femei care accepta prea multe compromisuri din partea partenerilor. Faptul ca nu esti una dintre ele, nu poate decât să mă bucure.

    RăspundețiȘtergere
  8. sunt unele "specimene" ca sa le zic asa care mint cu nesimtire se uit in ochii tai si neaga absolut totul chiar daca tu esti 100% convinsa ca minte el nu o sa recunoasca nici in ruptul capului. am cunoscut o asa persoana,mi-a recunoscut adevarul(adica faptul ca m-a insealat) cand si-a dat seama ca nu mai are absolut nici o sansa sa mai fim impreuna. de oameni atat de "profesionisti" ce puteti spune? daca nu eram ferm convinsa de adevar puteam crede ca eu sunt nebuna,atat de bine isi juca rolul de victima.

    RăspundețiȘtergere
  9. hi hi! da, asta cu atacul e destul de des folosita. si acuzatiile ca nu-l crezi si esti paranoica si poti sa suni sa verifici :))
    e nefericita o astfel de relatie, dar poti invata multe din ea, daca te desprinzi inainte sa-ti faca rau iremediabil (desi mai toate se repara intr-un fel sau altul)

    RăspundețiȘtergere