3 februarie 2011

Ideea zilei: Impartirea treburilor casnice

Biletele norocoase
Toate mamicile stiu cat este de dificil sa convingi unul din cei doi sau trei copii sa spele vasele sau sa stearga praful. Fiecare incepe sa comenteze, ca el a mai facut, ca fratele cel mic/mare nu face nimic. 

O solutie pentru a scapa de aceste certuri este sa propuneti o tragere la sorti. In ziua de curatenie, faceti biletele colorate, puneti-le intr-o cutiuta si puneti copiii sa traga la sorti. Pentru ca totul sa fie amuzant, faceti biletele si pentru parinti, dar alegeti o alta culoare pentru ele. Asa, fiecare va avea o sarcina de indeplinit si nimeni nu se va mai impotrivi.

4 comentarii:

  1. Da, e o idee buna pt momentul in care vom fi patru :)).Momentan suntem doar 3 , iar Daria e destul de mica, insa asta nu inseamna ca nu lucram la capitolul responsabilizare.Atat cat poate si ea ;).

    RăspundețiȘtergere
  2. Faina ideea,mai ales daca ai cu cine pune in practica.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu cred ca si in 3 se poate pune in practica aceasta ideee. :) Ca doar copiii nu muncesc singuri. ;) Daca acum facem totul in 2, in 3, cu ajutorul biletelelor, poate fi chiar distractiv. ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Este o idee foarte buna si pentru o familie formata din 3 persoane pentru ca treburile casnice se transforma intr-un joc. Daca se adauga si mici premii pt cine isi face treaba cel mai bine cu atat mai motivant.

    RăspundețiȘtergere