6 noiembrie 2010

Organizare

        Observ oamenii de când mă știu. Este un hobby al meu. Consider că poți învăța de la absolut oricine, indiferent de vârstă sau de statut. Unii sunt excelente exemple, așa nu, alții te motivează numai când deschid gura. Ce au în comun toți cei care reușesc să obțină un succes în viață? Răspunsul e cât se poate de simplu, organizarea. 24 de ore are ziua pentru orice om de pe această planetă și totuși, persoane care au o singură slujbă și niciun copil se plâng mai cu foc de lipsa timpului decât cei care se ocupă de trei proiecte simultan, fiecare concurând cu succes pentru normă întreagă.
        Văd zi de zi, cum mămici, care muncesc și sunt foarte bune în slujba lor, ies cu copilul în parc, întrețin o gospodărie frumoasă, au încă o slujbă cu jumătate de normă. Ele nu se mai plâng de lipsa de timp, au un program bine structurat, intercalează activitățile de familie cu cele profesionale și culmea, arată foarte mulțumite. Nu zic că nu se simt obosite uneori, că nu au nevoie de o pauză din când în când. Spun doar, că reușesc să facă foarte multe activități în aceleași 24 de ore, pe care le deține toată lumea. Este adevărat că nu sunt la curent cu bârfele mondene, că n-o cunosc pe Simona Senzual, că habar n-au de ultimele isprăvi ale lui Mutu. Nu urmăresc toate serialele în vogă, nu au pauze de cafea de câte o oră, nu dorm până la 9 dimineaţa. Pentru așa ceva, nu au timp. Au timp însă să studieze franceza cu fetița și geometria cu băiatul. Sunt femei harnice, inteligente, dar mai ales, organizate. Ştiu ce vor şi nu pierd timpul cu nimicuri. Merită toată admiraţia.
         

7 comentarii:

  1. Esti tare ! Abia cu fiul meu am inteles teoremele de la geometrie si m-am indragostit de logica desenelor aferente .

    RăspundețiȘtergere
  2. Zina nu sunt tare, mamele pe care le-am descris sunt grozave. Mă bucur că ai înțeles geometria, noi mai avem destul până la ea, sper să nu o uit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate. Mă uit la mine, de pildă. Când sunt în concediu și petrec câteva zile acasă, nu-s cu nimic mai eficientă decât în timp ce lucrez, pentru că fac lucrurile la libera alegere, neîncorsetată de orar și, în plus, știu că pot face un lucru și a doua zi, nu neapărat în ziua în care l-am programat.

    RăspundețiȘtergere
  4. In zilele de concediu sunt complet debusolata. Lipsa unui program ma incurca teribil.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oricat de organizata ar fi o mama tot trebuie sa renunte la f multe.Si nu ma refer la telenovele sau ultimele stiri cu Simona sEnzual.
    DE ex ca mama oricat de bine te-ai organiza nu-ti mai permiti sa stai sa termini cartea care te-a prins pana la doua noaptea pt ca ai alte prioritati.Exista intotdeauna o alta activitate mai importanta pt care trebuie sa-ti conservi energia.
    Presupun ca sint femei care asta isi doresc si se simt fericite asa dar nu sintem toate la fel.Asta e un motiv pt care felul in care analizezi problema "organizarii" aici e cam superficial.

    RăspundețiȘtergere
  6. Așa este, mamele renunță la multe, uneori pentru că așa aleg, alteori pentru că așa trebuie. Dar, tocmai pentru că sunt foarte multe priorități, nu s-ar descurca fără organizare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Organizarea e necesara si ajuta.Dar faptul ca esti "harnica, inteligenta, dar mai ales, organizata" nu te face neaparat o persoana de invidiat sau al carei exemplu trebuie urmat.Poti avea toate calitatile de mai sus si sa porti toata nefericirea din lume pe umerii tai.

    RăspundețiȘtergere