7 februarie 2011

Caloriile si kilogramele

Caloriile si kilogramele
Sarbatorile au trecut si constat ca toate cunostintele s-au apucat de diete. Surprinzator este ca sunt din ce in ce mai multi barbati care se intereseaza de calorii, diete, alimente sanatoase, sport si tot ce tine de o cura de slabire eficienta. Daca pana de curand slabitul a fost o preocupare indeosebi feminina se pare ca barbatii au ajuns si ei la concluzia ca nu le-ar sta rau cu cateva kilograme in minus.
Am mai remarcat ca majoritatea se mira ca se ingrasa asa de repede si se intreaba care este cauza. 
Daca facem o socoteala simpla, aflam imediat ca unul dintre cele mai usoare lucruri este sa te ingrasi. O punga mare de pufuleti are aproximativ 300 de calorii. Un pachet de biscuiti de 100 de grame cam tot 300 de calorii. Deci, ,o gustare de acest gen in plus fata de mesele principale aduce aproximativ 300 de calorii in plus. 
Daca obiceiul devine unul zilnic, intr-o saptamana se acumuleaza in plus 2100 de calorii, intr-o luna 9000 de calorii. Aceste 9000 de calorii reprezinta cel putin un kilogram, daca nu chiar doua, in plus. La o socoteala rapida se poate vedea ca in acest ritm, se pot acumula cel putin 12 kilograme intr-un an doar cu un surplus de 300 de calorii zilnic. 
Nu-i asa ca e foarte usor sa acumulezi kilograme? 

6 comentarii:

  1. calculul e simplu... poftele sunt mai greu de tinut in frau. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Woaw 300 de calorii are o punga de pufuleti...mai mult de 100 nu cred ca au, cel putin eu asa stiam :-?
    Si da, e extrem de simplu sa acumulezi kg :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am observat ca barbatii devin din ce in ce mai preocupati de subiectul kilogramelor. Era si timpul :))) de ce sa nu fie si ei in forma? Important este sa nu-i obsedeze ideea slabitului, asa cum se intimpla la majoritatea femeilor :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie mi se pare important sa reuseasca sa slabeasca :D

    RăspundețiȘtergere
  5. ESte halucinant de adevarat insa evit sa ma deprim...deci la hamburgheri inainte! :) Glumesc...desigur!

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie sa existe un echilibru atat la femei cat si la barbati.

    Si da... e extrem de usor sa te ingrasi. Iar daca ai slabit cateva kg, ai grija... intr-un scurt timp e posibil sa pui dublu. Solutia? Sportul plus o mancare cat de cat "ingrijita".

    RăspundețiȘtergere