19 septembrie 2010

Amenajarea spatiilor mici

Stim cu totii cum arata apartamentele romanesti. Si cele mai generoase abia daca depasesc 80 de metri patrati. Iata cum le putem amenaja pentru a parea mai spatioase si mai luminoase:
  • Zugraviti peretii in tonuri deschise. Folosirea mai multor nuante da senzatia de spatiu. Puteti folosi o nuanta mai puternica pentru un perete, iar pentru restul, nuante pale. Este de preferat ca tavanul sa ramana alb pentru a crea impresia de inaltime. 
  • Utlizati usi in nuante apropiate de culoarea peretilor.
  • Toata lumea stie ca oglinzile ajuta vizual la extinderea spatiului. Cele mai potrivite sunt cele inalte. Oglinzile asezate pe peretii opusi ferestrelor capteaza lumina si fac camera mai spatioasa. Pe hol, unde nu exista ferestre, oglinzile pot fi asezate fata in fata pentru acelasi efect.
  • Achizitionati mobilier multifunctional, de dimensiuni mici, in nuante deschise si mobilier din sticla. Rafturile si etajerele sunt ideale pentru carti, cd-uri, sau accesorii ornamentale.
  • Ordinea este foarte importanta in spatiile mici. O camera aglomerata, cu obiecte imprastiate la intamplare pare chiar mai mica decat este. Folositi cutii si rafturi de depozitare pentru a elimina incarcarea inutila a spatiului.

2 comentarii:

  1. As adauga, fara sa intentionez sa fac reclama, ca mobila Ikea este foarte buna pentru apartamente mici.Usoara, minimalista, rezistenta, frumos finisata,deschisa la culoare, poate fi plasata in coltisoarele cele mai mici, fara a crea senzatia de aglomeratie.

    RăspundețiȘtergere