30 ianuarie 2011

Proprietățile mierii de albine

        Mierea de albine este unul dintre cele mai fascinante alimente. Conține proteine, minerale (sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, mangan, fier, clor, sulf, siliciu), vitamine (B1, B2, B6, B12, PP, H, C, K), enzime și componenți antibiotici.
        Mierea de albine ajută la:
  • creșterea rezistenței fizice,
  • combaterea oboselii,
  • suplinirea unor deficite alimentare. 
        Un alt amănunt care mie mi s-a părut interesant este faptul că mierea nu se strică. Au fost descoperite vase cu miere de albine comestibilă cu o vechime de peste 3000 de ani. Totuși, pentru a nu-și pierde proprietățile, este necesar ca mierea să fie depozitată în recipiente de culoare închisă, prevăzute cu capace ermetice, la temperaturi cuprinse înte -10 și 4 grade Celsius. De asemenea, este bine de știut că substanțele active se distrug la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius, așa că nu amestecați mierea cu lichide prea fierbinți.
       Mierea este indicată în diverse afecțiuni precum: astenie, anorexie, constipație, ulcer gastrointestinal, insuficiență hepatică, infecții intestinale, anemii, boli de inimă, faringite, laringite, afte, rinite, sinuzite, tuse, bronșite, nevroze, insomnie, crampe musculare.
        Nu se va da miere de albine copiilor care nu au împlinit 1 an. Între 1 an și 3 ani, se pot consuma 2-4 lingurițe de miere zilnic, între 3-6 ani, copiii pot consuma până la 6 lingurițe zilnic. 
        Pe piață există și așa numita miere falsă care este lipsită de de proprietăți terapeutice. Mierea falsă nu se cristalizează. Ea rămâne lichidă o perioadă îndelungată. Mai puteți verifica dacă mierea este de calitate superioară prin înmuierea gămăliei unui băț de chibrit în miere. După câteva minute încercați să-l aprindeți. Dacă arde, mierea este bună.
         
     
          
        
         

6 comentarii:

  1. Interesant, acuma stiu cum pot verifica mierea ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate experienta noatra , de fapt a Dariei cu mierea n a fost prea grozava.A facut diaree si am renuntat o perioada la ea.Unii copii nu o tolereaza nici macar dupa 1 an.Atentie , in afara de faptul ca daca este administrata in lichide fierbinti isi pierde proprietatile, devine si foarte toxica.Nu stiam de faza cu chibritul.Ms de pont ;).Eu sunt mare fan miere, nu mi lipseste din casa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe piață există și așa numita miere falsă care este lipsită de de proprietăți terapeutice. Mierea falsă nu se cristalizează.


    O treaba cat se poate de falsa :)

    http://www.miereanaturala.ro/blog/stiati-ca/cum-stim-care-este-mierea-naturala/

    Atentie la ce cumparati si de unde va informati .

    RăspundețiȘtergere
  4. Miere naturala nu înțele ce vrei să spui. Mierea falsă nu se cristalizează.

    RăspundețiȘtergere
  5. As adauga ceva. Mierea dupa circa trei ani isi pierde din proprietati iar continutul sau este alterat de o toxina. Eu unul nu consum miere cu peste trei ani vechime. Stiu sigur acest lucru

    RăspundețiȘtergere
  6. Mierea naturala se zahariseste si intradevar ,tine mai multi ani ,nu-si pierde din proprietati.15 07 2011
    Anonim

    RăspundețiȘtergere