15 august 2012

Cum NU promovezi


Cum Promovezi
Din capitolul "Asa NU" punctez astazi cateva activitati pe care nu ar trebui sa le practici la job daca iti doresti o promovare:
  • Nu-ti expune problemele personale la job. Chiar daca te racoresti spunandu-ti pasul, pe termen lung nu poate decat sa-ti dauneze. Colegii si chiar seful incep sa-si dea cu parerea despre problemele tale, uneori cand nu esti de fata, si de cele mai multe ori te considera vinovata de ele, sau, in cel mai bun caz le este mila de tine. In niciunul dintre cazuri imaginea ta profesionala nu are castigat. Asa ca rezuma-te la subiecte generale gen mondenitati, retete, ultimele trenduri etc.
  • Daca ai gresit cere-ti scuze si incearca sa repari greseala, dar nu te lamenta si nu povesti tuturor colegilor cat de cascata ai fost si cat de stupida a fost greseala pe care ai facut-o. Iti pare rau si ti-ai dori sa fi fost mai atenta, dar colegii si seful nu vor retine decat ca ai gresit. Si asta doar pentru ca tu ai subliniat acest lucru. La urmatoarea promovare s-ar putea sa fii lasata deoparte doar pentru ca greseala ta e mai proaspata in memoria sefului decat greselile altora.
  • Barfa este sursa multor probleme. Nu-ti barfi colegii si mai ales nu-ti barfi seful oricat de tentant ar fi. Fa un exercitu de imaginatie si gandeste-te cat de mult si-ar mai dori seful sa te promoveze daca ar afla parerea ta despre sotia lui grasa si urata si cei 2 copii galagiosi. Si sansele sa afle sunt mari pentru ca "binevoitori" sunt peste tot, inclusiv in cercul tau de colegi.
  • A intrat seful in birou si te-a surprins citind ziarul? S-a intamplat lucrul asta de mai de 2 ori in ultima saptamana? Poti sa-ti iei adio de la promovare in viitorul apropiat. Chiar daca tocmai ti-ai terminat treaba si ai vrut sa iei o pauza de cateva minute, nu va conta. El va ramane cu impresia ca asta faci toata ziua, citesti ziarul. De ce sa te promoveze?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu