6 septembrie 2010

Raceala la sugari

In primul an de viata, guturaiul are deseori o forma usoara. Debuteaza cu stranut, apoi apar rinoreea si obstructia nazala. S-ar putea sa si tuseasca. Foarte rar apare febra. Faptul ca nu poate respira il poate face pe copil sa se agite cu disperare, refuzand chiar sa suga. E recomandat sa i se desfunde nasucul prin introducerea catorva picaturi de ser fiziologic si utilizarea pompitelor speciale de cauciuc, mai ales inainte de mese si somn.
Umezirea atmosferei in camera ajuta uneori la prevenirea obstructiei nazale. Daca obstructia este severa, medicul poate prescrie instilatii cu picaturi pentru nas . Raceala se termina in maxim o saptamana.
Uneori poate degenera in otite, sinuzite si alte complicatii. In cursul bolii, sugarul poate prezenta un episod febril ce poate indica o infectie bacteriana secundara. Daca apare tuse frecventa sau suieratoare, copilul trebuie neaparat examinat de medic, chiar daca nu are febra. Aceasi regula se aplica si daca starea generala este alterata, copilul aratand bolnav in timpul unei raceli banale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu