8 septembrie 2010

Si totusi, bani sunt.....

Reducerea a 15 000 de posturi din invatamantul preuniversitar face parte din procesul de reformare afirma presedintele Basescu. Am inteles, nu sunt bani, taiem 25% din salariu, mai dam si 4 zile de concediu fara plata, care mai inseamna vreo 20%, ii si concediem ca sa vada ca se poate si mai rau, putem face orice, doar este criza.
Ieri, o stire mi-a atras atentia in mod deosebit. Ministerul Educatiei achizitioneaza jucarii in valoare de peste 9 milioane de lei pentru gradinite. Banii sunt alocati din bugetul de stat si din credite externe. Explicatia este urmatoarea, se achizitioneaza papusi care reprezinta persoane cu handicap, cu scopul de a-i obisnui pe cei mici cu acest gen de persoane in viata reala. Din totalul de jucarii, cele reprezentand persoane cu handicap sunt doar o mica parte, restul fiind alte tipuri de jocuri si jucarii.
Nu ma voi lansa in polemici gen, ar fi putut sa construiasaca 5-10 crese noi, de care avem atata nevoie. Sunt probleme mult mediatizate. Nu voi comenta nici interesul care ii mana pe guvernantii nostri la asemenea hotarari.
Vin doar cu cateva sugestii pentru Ministerul Educatiei:
  • Achizitionarea unor fructe din plastic sau ceara pentru obisnuirea copiilor doar cu admirarea acestora, in conditiile in care parintii oricum nu si le vor mai permite;
  • Achizitionarea unor medicamente de jucarie cu speranta ca vor induce efectul placebo tot din aceleasi motive;
  • Amplasarea in cadrul universitatilor a unor agentii de recrutare menajere si personal in constructii, in Uniunea Europeana si nu numai, in scopul pregatirii studentilor pentru viitor;
  • Introducerea unei materii noi in programa scolara "Ce fac eu, la 6 - 14 ani, cand mama si tata nu au cu ce sa ma hraneasca, imbrace, trateze".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu