14 august 2012

Ordine in 30 de minute

Inchei astazi miniseria de articole dedicate ordinii intr-un timp scurt cu cel de-al treilea articol: "Ordine in 30 de minute". In primul am aflat ce putem face in 5 minute pentru a avea un aspect mai ordonat al casei, in al doilea am aflat cum ne pot ajuta 15 minute libere pentru a avea o casa mai ordonata iar in cel de astazi avem la dispozitie 30 de minute. Hai sa vedem ce putem face:
  • Stii teancul de chitante, facturi, hartii importante si nu prea care zace pe birou sau pe masuta de cafea? 30 de minute sunt suficiente pentru a-l face sa dispara. Arunca hartiile expirate si pune chitantele si facturile intr-o cutie ca sa stii unde sa le gasesti cand ai nevoie de ele.
  • Poti organiza doua sau chiar 3 dulapuri din bucatarie in cele 30 de minute libere. Arunca tot ce este expirat, aseaza mai in fata ce urmeaza sa expire si programeaza-ti urmatoarele mese in functie de aceste alimente. Faci si economie si ordine in acelasi timp.
  • Organizeaza dulapiorul din baie. Cosmetice expirate sau vechi, tuburi cu geluri de dus si creme de corp pe care nu le-ai mai folosit de 1 an? E timpul sa dispara toate si sa lase in urma lor ordine si curatenie.
  • Sifonierul copilului poate fi o sursa de mare stres. Se stie ca cei mici nu prea dau importanta ordinii in camera lor, cu atat mai putin in sifonier. Implica-l si pe el si arata-i cata ordine poate sa faca in sifonier in jumatate de ora. Da-i cateva sfaturi despre asezarea hainelor in functie de necesitati. Ajuta-l sa si le grupeze. La sfarsit bucati-va impreuna de aspectul ordonat al sifonierului si arata-i cat de usor poate ajunge la hainele preferate acum. Dimineata, subliniaza ca datorita ordinii din sifonier s-a imbracat mult mai repede si astfel ajunge la timp la scoala.
  • Calca 10 tricouri sau 5 camasi sau 3 fuste si 2 perechi de pantaloni. Orice ai nevoie si nu iti faci timp de obicei. Daca esti genul care calca hainele inainte de a le imbraca ai sa vezi ce bine e cand scapi de acest stres dimineata cand esti contra cronometru. Ca sa nu mai zic ca hainele arata mult mai bine pe umeras, decat aruncate intr-un teanc.
Va doresc o zi excelenta si ordonata!


Un comentariu:

  1. Vreau sa iti multumesc pentru aceste trei postari. Chiar daca sunt lucruri pe care toata lumea le stie, uneori preferi sa te plangi vreo 5 minute ca nu ai timp decat sa cauti solutia care se afla sub nasul tau. As mai adauga ceva la posturile tale si anume importanta etichetelor autocolante, mie mi-au revolutionat toate dulapurile, sertarele si mai ales camara :). Un alt pont este iti cumperi niste etichete autocolante simple, http://www.tudor.com.ro/Etichete-autoadezive--cID27.html, si sa ti le imprim cu ce ai nevoie.

    RăspundețiȘtergere