14 decembrie 2010

Cum slăbesc eu

        Îmi place să mănânc. Și când mă așez la masă, mănânc cu simțul răspunderii, numai porții duble. Noroc că am un metabolism bun. Totuși, am perioade în care mai pun pe mine 2-3 kg în plus. Și, plină de avânt, mă hotărăsc să scap de ele. Că, de, înaintez în vârstă și va fi din ce în ce mai greu să dau cântarul înapoi. Cunosc bine toate secretele unei pierderi sănătoase în greutate: mișcare, alimentație bogată în fructe și legume, eliminarea glucidelor și a grăsimilor. Cu teoria n-am probleme. Numai că, de câte ori mă hotărăsc să scap de câteva kilograme, mă apucă brusc poftele de dulciuri cât mai dulci, de shaorma cu multă maioneză, de plăcințele cu brânză, clătite cu cremă de ciocolată, un tort de frișcă, adică orice are muuuulte calorii. Și nu rezist tentațiilor și mănânc, chiar mai mult decât aș fi mâncat în mod normal. Și am și ”noroc”. Adică, brusc încep să primesc ciocolate și borcane cu cremă de ciocolată, din acelea mari. Nașa știe că am o slăbiciune pentru ele și când vine, îmi face stocuri. Prietenele apar cu dulciuri pentru cel mic, care nu știe încă gustul la ciocolată, deci mă sacrific eu.
        Așa că, de cele mai multe ori, sfârșesc prin a abandona orice tentativă de pierdut kilogramele cu pricina. Partea frumoasă acum vine. Când renunț la ideea de a slăbi, nu mai am pofte, nu mai vreau maioneză și ciocolată, parcă îmi cam piere și pofta de mâncare și cele 2-3 kilograme se topesc de la sine. Probabil ține și de meniul zilnic care conține destule legume și de mișcarea pe care o fac dar ideea este că atunci când dispare restricția, dispare și pofta.
        Care sunt metodele voastre de slăbit? Reușiți să urmați un program sau pățiți ca mine? 

18 comentarii:

  1. Pentru ca este vorba de slabit am sa va spun cum am facut eu.
    Am sarit peste masa de dimineata nu am baut decat apa.Mancam de obicei pe la ora 14 intre timp dupa ora 14 cand mi se facea foame mancam ceva dule in special batoane cu ciocolata apoi mai mancam seara o masa si am reusit sa dau jos timp de o luna cam 5 kg.Trebuie sa precizez ca masa consta in mancatre gatita .

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim, trebuie sa recunosc ca daca as adopta un astfel de regim, descris de tine, nu as slabi, ci m-as ingrasa :D:D:D Dar stiu ca fiecare persoane are un organism diferit care cere o dieta diferita. Eu de exemplu maninc de dimineata (este cea mai importanta masa pentru mine), la amiaza foarte putin, iar inspre seara prefer 2-3 mere. In caz ca mi se face foame la jumate de noapte maninc un morcov, sau oricare alta leguma si atit :)))) . Si normal ca ar trebui practicat si un sport, in caz ca avem timp de el :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce m-am amuzat cand ai scris de sacrificiu, ca bebe nu stie inca gustul; asa fac si eu, imi plac dulciurile grozav! :-)).
    2-3 kg nu inseamna mult si intr-adevar se duc repede daca nu sunt pofte si mananci sanatos, dar te apreciez ca ai ambitie si nu le lasi sa se acumuleze. Eu, in schimb, m-am ingrasat mult in timpul sarcinii si dupa ce am incheiat alaptarea am reusit sa slabesc 12 kg in 4 luni mancand orice pana in ora 13. Apoi lichide, in special suc de rosii. Stiu ca nu e tocmai sanatos, dar nu ma mai suportam si ma simteam si destul de rau din cauza kilogramelor. Ar mai trebui sa o iau o tura de la capat...dar poate la anu, acum in prag de sarbatori nu se cade, nu? :-) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am slabit cu dieta de o luna dupa nastere 10 kg.Iar apoi am mai slabit vreo 8 prin sport.Nu am pus un gram la loc din ce am slabit.Acum mananc normal ,dar fara excese si seara un iaurt sau un fruct.Mai sunt si exceptii , adica ma mai apuca cate o pofta irepresibila de cate o pizza sau o portie de cartofi prajiti.Acum e problema cu sarbatorile ca se mentin constant poftele :))).Mai ales ca si eu ma incadrez in categoria gurmandelor si in categoria aia in care mancarea in exces chiar se pune :)). Deci am grija la ce mananc sau mai bine zis la cat mananc.Dupa sarbatori ma apuc de sport la dublu , 2 sapt de dieta si sunt ok ;).Recunosc ca ma ajuta si metabolismul si slabesc destul de rapid.Sa vedem cat o sa ma mai ajute.Am auzit ca o data cu inaintarea in varsta mai cedeaza :))).

    RăspundețiȘtergere
  5. Îți recomand eu o cură absolut sigură. Încearcă să mănânci mâncare de bebeluși. Adică pusă în blender, fără sare și condimente. Eu asta a trebuit să fac din cauza unor lucrări dentare, operații, chestii. Practic, am mâncat tot ce trebuie, dar forma asta de alimentație e atât de neatrăgătoare, că nu reușeam să mănânc niciodată cât mi-am propus. Bilanțul: exact 3 kile date jos în 2 săptămâni. :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu vreau sa pun sare pe rana,dar sunt genul care mananca (nu mult ce-i drept)si nu se pune.Prietenele faceau misto si-mi ziceau ca mananc miercurea si vinerea si atunci de post,iar altele ca as fii soi rau si de asta nu se pune.Kg. in plus de care vreti sa scapati voi,le vreau eu ,ma sacrific,serios,in spirit de solidaritate.
    Tu manaci ca sora mea "cu simt de raspundere",adica si ea exact asta imi zice,ha,ha,ha.Cu dulciurule si eu ma sacrific si sunt bune rau.Te pup si nu uita ca ma sacrific!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am o experienţă foarte serioasă în privinţa asta. După ce m-am lăsat de fumat m-am îngrăşat cam 20 de kg în câteva luni, de ajunseseră să strige după mine prin casă soţul şi băiatul. Am încercat fel de fel de cure de slăbit, degeaba. Un medic mi-a recomandat să-mi schimb total modul de alimentaţie, să ţin posturile ortodoxe şi să fac zilnic gimnastică, multă puţină, dar să fac.Am trecut la regimul ovo+lacto+vegetarian definitiv.Am făcut şi fac gimnastică.Posturile le ţin, dar mai greşesc, că om sunt şi eu şi îmi plac şi mie plăcintele :) Am slăbit 15 kg în primul an, 5 în următorul.Acum greutatea mea variază cam cu 2-3 kg, funcţie de sezon.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim, la mine răbdatul de foame nu funcționează. Mie când mi-e foame, mănânc. Iar batoane de ciocolată, biscuiței sau alte ronțăieli nu țin locul unei mese. Dar mă bucur că funcționează pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitări pentru pierderea celor 12 kg, Luminița! Nu reușește oricine această performanță.

    RăspundețiȘtergere
  10. PDN, felicitări pentru kg pierdute după naștere! Eu am luat 16 kg, dar am ieșit din spital numai cu 4 în plus, pe care le-am dat jos urgent datorită celui mic care nu mă lăsa să dorm sau să mănânc.

    RăspundețiȘtergere
  11. Silavaracald, ce ți-am făcut de vrei să mă chinui în halul ăsta?????????????????

    RăspundețiȘtergere
  12. Beatrice, îți apreciez sarificiul! Sper, totuși, să n-am nevoie! Pupici!
    Zina, ești un exemplu. În primul rând pentru că te-ai lăsat de fumat și în al doilea rând pentru că ai slăbit 20 de kg. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  13. Dieta daneza + sport.
    Din cauza unor probleme de sanatate cand ajung la o anumita greutate anumite parti anatomice incep sa-si faca de cap si sa produca balarii...ce ies numai cu bisturiul.
    Asa ca, cum imi indica "barometrul" cum ma apuc de ce-am spus sus pe primul rand.

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca reununt la dulciuri si nu pun deloc gura pe ele in timpul in care tin regimul, totul iese ca la carte...iar cu restul alimentelor nu am probleme :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Ana, dacă se impune, poate fi și bisturiul o soluție.
    ZuZu, o singură dată am încercat să țin un regim. Aveam 17 ani și m-am îngrășat vreo 6 kg. De atunci n-am mai ținut niciun fel de cură și greutatea mea se păstrează.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mananci atunci cand te simti plictisit/a sau dezamagit/a? Mananci atunci cand te simti stresat/a sau suparat/a? Esti dependent/a de dulciuri, de junk food si de mancatul in exces? Ai incercat o multime de diete si nu ai obtinut cine stie ce rezultate? Te-ai saturat sa fii vesnic la dieta?

    Brain Slim, workshop experiential

    RăspundețiȘtergere
  17. Am multe de spus, dar nu am timp, pentru că citeam despre toți cei care ar fi putut scrie povestea mea. Sunt foarte recunoscător că sunt aici. Când soțul meu a plecat mi-a venit să mor. când conduceam săptămâna trecută și el îmi dă o palmă pe spate. nu am fost atât de fericiți de foarte mult timp, el a fost vrăjit de o fată pe care a întâlnit-o în timp ce era într-o călătorie de afaceri în Bolivia și ne-a tratat pe mine și pe fiica noastră într-o manieră crudă, abandonându-ne fără nicio sursă de finanțare, nu-l învinovățesc pentru că el nu era în mintea sa dreaptă, totul datorită doctorului Ajayi, care ajută la efectuarea unei vrăji pentru a-l readuce la noi, dacă treci printr-o perioadă grea pentru că nu mai înțelegi comportamentul soțului în căsătoria ta sau ești divorț și ai nevoie fostul tău soț sau soție înapoi sau treci prin momente grele în relația ta și ai nevoie de o soluție rapidă, îl poți contacta pe dr. Ajayi prin e-mailul său Drajayi1990@gmail.com SAU Whatsapp / Viber +2347084887094. FĂGĂDUIM că o să vă întoarceți AICI pentru a-I mulțumi

    RăspundețiȘtergere