8 ianuarie 2011

Mai puțin stres

Stres
        Stresul afectează atât femeile cât și bărbații, dar parcă, noi, femeile, reușim să amplificăm situațiile cu potențial stresant. Dacă puiul răcește un pic, tati își păstrează calmul, pe când eu mă gândesc la cele mai rele situații posibile. Dacă nu-mi iese un proiect, sunt tare necăjită, nu-mi tihnește nici mâncare, nici odihnă. Soțul meu le separă foarte bine: mâcarea e mâncare, supărarea e supărare. Tot studiind stresul și metode de diminuare ale acestuia am găsit câteva idei care mi s-au părut interesante:
  • Somnul este esențial pentru diminuarea stresului. O persoană obosită are mai puține șanse să țină stresul sub control.
  • Lipsa magmeziului, a vitaminelor B și C din organism accentuează situațiile stresante.
  • Grijile de zi cu zi sunt mari generatoare de stres. Indiferent care ar fi motivul, grijile nu aduc nici măcar un beneficiu. Dacă îți faci griji că e posibil să te concedieze, devii agitată, iei decizii mai puțin bune, uneori devii chiar paranoică și îți poți pierde serviciul numai din aceste cauze. De fapt, grijile sunt produse de frică, care de multe ori este nejustificată.
  • Dorința de a face totul perfect generează un comportamnet tensionat, care nu lasă loc relaxării. Uneori, mai poți greși. Toți o facem. Dacă știi cum să privești lucrurile greșeala poate deveni chiar amuzantă. Ca să nu mai zic de câte lucruri bune poți învăța dintr-o greșeală.
  • O viață organizată ajută la eliminarea stresului. Un program zilnic, o casă ordonată, un birou organizat, mese luate la ore fixe, toate acestea ajută la eliminarea stresului.
  • Mișcarea în aer liber are un efect relaxant asupra organismului. Fie că este vorba de o plimbare în parc, de o tură cu schiurile, de drumeții sau de volei pe plajă, aceste activități ajută la relaxare și la eliminarea stresului. 

3 comentarii:

  1. Eu sunt stresul in persoana! Daca n-am probleme,imi gasesc rapid ceva care sa ma ingrijoreze...dar fac tot posibilul sa ma vindec si intr-adevar aerul si miscarea imi priesc de minune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand e vorba de copil si eu ma stresez,in rest ma straduiesc,desi nu-mi iese mereu.De ceva timp folosesc magneziu si e bun.Va pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare foarte adevarat! La mine asa e, dar n-am copil, ci doar am o problema cu perfectiunea..

    RăspundețiȘtergere