6 februarie 2011

Ideea zilei: Dezinfectarea lavetelor

Se stie deja ca lavetele si buretii pe care ii folosim la bucatarie contin multe bacterii datorita mediului umed. 
Un mod foarte usor si la indemana de a le dezinfecta este sa pastrati o cutie in bucatarie, care sa contina o solutie formata din o parte clor si 10 parti apa. In aceasta solutie puteti pune lavetele si buretii ori de cate ori doriti sa le dezinfectati. Nu este nevoie sa le lasati mai mult de 2 ore.
Ideal ar fi ca recipientul pe care il folositi sa fie cu capac pentru a nu permite mirosului de clor sa se emane in bucatarie si pentru a se evita varsarea continutului.
Daca nu aveti nicio cutie la indemana puteti utiliza recipientele din plastic in care se vand iaurturile . La fel de bun este si un borcan mai mare. 

3 comentarii:

  1. E foarte buna ideea! Ce facem insa cu gandacii de bucatarie care pe mine m-au innebunit. Inclusiv in recipiente cu solutie intra!!!! Si, jur ca la mine in bucatarie e curat tot timpul! Ceva idei? Multu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Andaranda, de gandaci este greu de scapat. Daca gasesc o solutie te anunt.

    RăspundețiȘtergere
  3. Regentul de la farmacia veterinara e exttraordinar de bun si destul de ieftin eu pun o fiola intr-un listru sau jumate de litru de apa depinde cat de grava e problema, cu toate ca nu miroase am toate vasele stranse si prefer sa plec de acasa dupa ce am dat...

    RăspundețiȘtergere