7 ianuarie 2011

Organizarea gospodăriei

        Uneori avem impresia că oricât de mult am șterge, curăța și spăla, casa tot dezordonată arată. Iată câteva obiceiuri, care respectate zi de zi,  îmbunătățesc aspectul casei:
    • Patul trebuie făcut imediat după trezire. Un pat aranjat face ca toată camera să arate mai ordonată. Când încăperea este ordonată nu prea îți vine să arunci la întâmplare haine sau alte obiecte.

    • Înainte de a ieși din cameră, aruncă o privire și vezi ce obiecte nu stau la locul lor. Ridică-le și așează-le unde trebuie. Dacă insiști ca și ceilalți membri ai familiei să procedeze la fel, cu siguranță vor fi mai puține lucruri împrăștiate.



    • Vasele adunate claie peste grămadă în chiuvetă te fac de multe ori să îți pui mâinile în cap. Dacă le speli pe măsură ce le folosești nu se mai transformă în turnul Babel.

    • Orice pată, fie că este vorba de cafeaua de pe aragaz sau de vinul de pe covor, este mult mai ușor și mai rapid de curățat în momentul în care s-a produs. 


    • După terminarea treburilor din bucătărie, ideal este să închei cu curățarea podelei. Se împiedică astfel împrăștierea mizeriei în toată casa. 




8 comentarii:

  1. O casă ordonată reduce stresul. Unul dintre trucurile pe care le recomanda psihologii in scopul evitarii stresului este aranjarea zilnică a patului după trezire, iar altul, menţinerea consecventă a ordinii pe birou:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Din nefericire pentru mine,nu ma incadrez la persoane ordonate din anumite puncte de vedere(nu din toate,ca as da in altceva...),dar ma straduiesc.Puterea exemplului functioneaza la copii si trebuie sa ma straduiesc.Pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Of, of...e cam greu cu bebelina mea, aflata in periaoda de imprastiat totul pe jos...dar ne facem noi mari!
    Sfaturile tale sunt foarte bune, iar pe cel cu vasele incerc si eu sa-l aplic de ceva timp, ca altfel e jale..

    RăspundețiȘtergere
  4. Zina este adevărat că ordinea reduce stresul. Nu știam de trucurile recomandate de psihologi dar au sens.

    RăspundețiȘtergere
  5. Beatrice și pe mine m-a apucat mania asta după ce l-am născut pe pui. Nu vrea să-l învăț prost, așa că mă educ eu mai întâi. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Luminița, crede-mă că știu ce zici. M-am săturat de strâns mașinuțe, cuburi, creioane, etc. Nu-l pot determian pe el să le strângă pentru că asociază strânsul jucăriilor cu mersul la culcare și refuză etapa. Trebuie să găsim o metodă că n-am de gând să le mai strâng încă 10 ani.

    RăspundețiȘtergere
  7. si eu ador ordinea si curatenia.felicitari

    http://anysse3000.blogspot.al/

    RăspundețiȘtergere
  8. si eu ador ordinea si curatenia.felicitari

    http://anysse3000.blogspot.al/

    RăspundețiȘtergere