2 august 2010

Craciunita

Craciunita

Craciunita este o specie de cactus, provenita din Brazilia, foarte indragita datorita florilor deosebit de atragatoare ce prezinta culori variate, de la alb, roz, rosu, purpuriu, violet pana la galben, roz-portocaliu si auriu. Planta infloreste in perioada iernii, timp de 6-8 saptamani.


Pentru a inflori, incepand din septembrie, Craciunita are nevoie de vreo 6 saptamani in care sa aba cate 14-16 ore de intuneric pe zi, fapt pentru care ea se acopera cu o cutie de carton. Un efect asemanator il are si pastrarea plantei la temperaturi care sa nu depaseasca 15 grade (eventual plasarea ei afara in septembrie-octombrie). Dupa aparitia bobocilor, este interzisa miscarea plantei, iar dupa inflorire, trebuie sa i se asigure un mic repaus plantei, deci nu se administreaza ingrasaminte si se diminueaza udarea. In timp ce planta are boboci sau flori, i se administreaza ingrasaminte de cactusi sau de muscate din 2 in 2 saptamani.

Craciunita este usor de inmultit, din tulpina, operatie care se face primavara sau vara astfel: se rupe o parte de tulpina cu 2-3 segmente, se lasa sa se usuce cateva ore, dupa care se planteaza intr-un ghiveci. Intr-un ghiveci mai mare se pot planta mai multe astfel de tulpini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu