28 august 2010

Guzmania

Guzmania 
Guzmania face parte din specia bromeliilor. In mediul lor natural al junglei, ele se fixeaza pe ramurile arborilor sau cresc direct in pamant. Florile insotite de bractei intens colorate sunt grupate in spice sau raceme, simple sau compuse. Adevaratele flori sunt mici si cu viata scurta pe cand bracteile colorate dureaza cateva luni. Dupa inflorire si fructificare planta moare, locul ei fiind luat de lastarii laterali care cresc la baza ei.
Guzmania apare sub forma unei rozete alcatuita din frunze drepte, lungi de 30-40 de cm, colorate verde intens, usor striate in sensul lungimii, mai latite la baza. Florile mici, alb-crem, sunt inconjurate de bractei late, colorate rosu foarte viu, acestea din urma constituind partea decorativa esentiala.
Planta are nevoie de caldura si lumina dar trebuie ferita de soarele direct. Palnia formata de frunze trebuie sa fie mereu plina cu apa, cu exceptia perioadei de iarna, pentru a se favoriza inductia florala. Ziua se pulverizeaza cu apa, iar in farfuria de scurgere trebuie de asemenea sa existe apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu