7 noiembrie 2010

Ce vrem de la bărbați

        Pentru că ai mei colegi și opiniile lor despre viața de cuplu au fost de multe ori sursa inspirațiilor mele pentru articole, m-am gândit că n-ar fi rău să le întorc favoarea și să le spun ce vrem noi, femeile, de la ei. Tot se plâng ei că suntem greu de înțeles. Așa că, această postare a fost motivul unei adunări generale, între noi, fetele, fără copii și bărbați, dar cu multă cafea, prăjituri și vin. Dacă concluziile nu vă par tocmai realiste, e posibil să fie din cauza vinului care a fost foarte apreciat. După două ore de amuzament am reușit să încropim o listă cu cele mai importante doleanțe ale noastre. Ceea ce ne-a mirat chiar și pe noi a fost numărul mic al dorințelor noastre, doar trei.
  • Surprinzător pentru voi, prima cerință nu are legătură cu sexul. Are legătură cu copiii. Vrem să vă implicați mai mult în creșterea lor. Să-i hrăniți și voi, să-i ajutați la teme, să mergeți la ședințe, să ieșiți cu ei în parc, să reușiți să-i îmbrăcați adecvat, să respectați dozele și orele când le dați medicamentele. Și încă ceva, nici nouă nu ne place să schimbăm scutece, nu știm de ce v-ați făcut această impresie. Așa că mai schimbați și voi bebelușii.
  • Scoateți-vă din cap o dată pentru totdeauna, că locul nostru este în bucătarie. Poate că procesul tehnologic al unui tort cu cremă caramel prezintă mai puțin mister pentru noi, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne lăsați îngropate în vase murdare și voi să stați pe net. Așa cum ne-am pus noi pantaloni și am început să muncim în toate domeniile, puneți și voi șorțul și învățați să vă descurcați în bucătărie. Nu-i chiar atât de greu. Și știm că vi se pare o muncă plictisitoare și banală, dar și noi gândim la fel, tocmai de aceea vrem să ieșim cât mai repede din această cameră.
  • Dacă vreți să primiți un strop de tandrețe (a se citi sex), învățați să cereți.  Culcați voi copiii, lasați-ne să facem un duș prelungit, pregătiți două pahare cu vin, aprindeți o lumânare, oferiți-ne un masaj. În aceste condiții nu avem cum să zicem nu, indiferent cât suntem de obosite. Seara va decurge exact cumă vă doriți, noi avem parte de romantismul care ne place atât de mult și toată lumea e fericită.

13 comentarii:

  1. Da da da! Locul in bucatarie nu trebuie sa fie intotdeauna al nostru. Dar aici sunt doua situatii. Prima ar fi cam asa: daca sotii stau la casa pe pamint, este de inteles ca sotul mai are de lucru pe afara (caci "la casa pe pamint lucru niciodata nu se mai termina" zice tatal meu), iar femeia poate sa trebaluiasca prin bucatarie. Deci fiecare are ceva de lucru. In schimb, cind este vorba de bloc, unde majoritatea nu au gradina si nici altfel de lucru, sotul liber poate uneori sa o inlocuiasca pe sotie la bucatarie, poate sa mai dea cu aspiratorul, sa mai stearga un pic praful ... femeia s-ar bucura de orice fel de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  2. din fericire pentru sotul tau ai doar 3 dorinte.
    Am cunoscut femei care aveau o lista aproape interminabila de dorinte si reguli imposibil de respectat si de urmat pe toate.
    Ferice de sotul tau :)).

    RăspundețiȘtergere
  3. Ela, de la ce vine Ela ? Nu cumva de la Mihaela ?!
    Daca da, iti urez sa fii sanatoasa si vesela !
    Daca nu, iti urez aceleasi lucruri !

    RăspundețiȘtergere
  4. ... uneori doamnele nu inteleg bine ce vor de la barbati ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Strumfule, important ca treburile să se împartă, indiferent de numărul lor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vasile Covaciu, am eu mai multe, dar aici le-am trecut doar pe cele comune tuturor celor care am întocmit lista. Totuși, sper ca soțul meu să fie fericit că mă are sub acoperișul lui.

    RăspundețiȘtergere
  7. Zina, nu vine de la Mihaela, dar îți mulțumesc pentru urări. De sărbătorit, am sărbătorit cu mare fast un Mihai, tatăl meu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Freeseodesign, așa suntem noi, mai nehotărâte. V-ați obișnuit deja.

    RăspundețiȘtergere
  9. Fetelor felicitari pentru cerintele voastre, dar dragele mamei nu va faceti iluzii,nu o sa le obtineti niciodata ,sau le obtineti dar foarte rar .Oricum mult succes in tot ceia ce faceti .

    RăspundețiȘtergere
  10. Mărioara, ai dreptate, dar nu ne putem da bătute. Și în plus, suntem femei, asta înseamnă că dispunem de metode speciale de convingere.

    RăspundețiȘtergere