4 decembrie 2010

Cu haine sau fără haine?

        Zilele trecute, dis-de-dimineață m-am postat în fața chioșcului de ziare să-i cumpăr cartea feciorașului. Un nene în spatele meu, dârdâia la unison cu mine. În timp ce achitam, îl au aud cum întreabă de Libertatea. Nu vă imaginați cu ce mânie a primit vestea că mult râvnitul ziar nu sosise încă. A plecat bolborosind. Nu mă pot lăuda că i-am înțeles durerea. 
        Ieri îmi pică un exemplar în mână și cum nu mai văzusem unul de multișor, mă apuc să-l citesc, pardon, privesc, că de citit nu ai ce. Pe prima pagină, o domniță își expunea nurii, fotografiați chiar în sediul redacției. Se vedea chiar și un reporter în spatele duduiței, care arăta ca un motan în fața castronului cu smântână. Reporterul, că duduița arăta doar dezbrăcată. 
        O altă pagină o arăta pe Bianca Drăgușanu în toată splendoarea goliciunii ei. Propun un premiu pentru doctorul care a tunat-o. A făcut o treabă excepțională. Frumoasă fata, de pici. Îmi lasă ea senzația că privesc un manechin din plastic, precum cele din vitrinele magazinelor, dar măcar e unul bine realizat. Propun, de asemenea, executarea unei modificări totale a caracterului și a limbajului. Cine reușește acest lucru are șanse mari să primească Premiul Nobel pentru Medicină.
        Nu cred că am găsit mai mult de o pagină în tot ziarul, din care să lipsească o fătucă despuiată. Sunt multe și dispuse să dea jos hăinuțele. Toate, dacă așa cere piața. Unele vin pornite să câștige cît mai mulți bani și faimă, indiferent de compromisuri. Cele mai deștepte reușesc să-și încropească o situație, trecând din pat în pat, până găsesc unul mai prostuț care le pune verigheta în deget și cardul în portofel.  Restul, obosite și ofilite, se retrag în câte un cătun și povestesc oricui vrea să asculte, ce succes au avut în capitală.
        Trist este că au 16-17 ani și nu știu că pornesc pe un drum greu, presărat cu umilințe. Nu știu că dacă se vând ca un obiect, vor fi tratate în acest mod. Vor fi analizate mai ceva ca o bucată de slănină la măcelărie. Vor fi disprețuite că nu au picioarele mai lungi, părul mai blond sau sânii mai mari. Vor fi aruncate ca niște păpuși stricate imediat ce apare alta mai proaspătă, mai dezbrăcată și mai dispusă.

14 comentarii:

  1. Foarte tare articolul si din pacate,foarte real.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun articol, Ela! Pacat ca fetele alea nu cred ca stiu nici sa deschida pc, daramite sa ajunga sa citeasca ce ai scris tu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Libertatea era un ziar bun odată, dar l-au sticat ăştia din noua generaţie. Păcat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Beatrice. Pupici si de la noi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Zina, dacă măcar o adolescentă citește și se gândește de două ori înainte de a apuca pe acest drum, mă declar mulțumită.

    RăspundețiȘtergere
  6. Marius, o fi fost, dar acum e plin de sâni și atât.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mda, pacat de acele fete care de la o virsta atit de fragede aleg un astfel de drum, poate cu timpul o sa le vina mintea inapoi ...

    p.s. imi place foarte mult noul template al blogului tau :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Strumf. Experimentez si eu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi se pare trist că multe fătuci din astea acceptă toate umilinţele şi se lasă orbite de bani, în ideea că după o vreme vor avea destui cât să îşi facă un rost. Păcat că sfârşesc multe prin clinici de recuperare, după multe avorturi, cu vieţile distruse şi banii cheltuiţi.

    Cred că multe au în cameră un poster cu Moni Columbeanu şi o consideră idolul lor. Trist

    RăspundețiȘtergere
  10. Cristina, Monica Columbeanu este un exemplu fericit. Majoritatea ajung mult mai rău. Este un soi de prostituție mascată.

    RăspundețiȘtergere
  11. offtopic : i love the new look ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce e așa de rău la sânii din Libertatea? Dacă sunt frumoși sunt bineveniți din punctul meu de vedere :-)

    RăspundețiȘtergere
  13. E rău că stau la vedere și sunt văzuți de copii. Ce răspunzi când te întreabă cel mic ! ”De ce nu are tanti haine, îi este cald? Eu de ce nu pot să umblu fără haine când îmi este cald?”

    RăspundețiȘtergere