14 ianuarie 2011

Constipația

        Da, exact, astăzi vorbim despre constipație. Nu despre cea morală sau despre cea din gândire sau alți termeni metaforici, ci despre constipația care te ține pe budă câte 40 de minute. Am ales acest subiect deoarece remarc că sunt înconjurată de oameni constipați. Din nou, mă refer la semnificația din dicționar. Și mai constat că acești oameni aplică tot felul de metode care mai de care mai fanteziste și nu reușesc decât să se constipe mai rău.
        Există câteva reguli care aplicate zilnic tratează de cele mai multe ori această urâtă afecțiune:
  • Consumul a doi litri de lichide pe zi.
  • Consumul de fructe zilnic, de preferat mere și prune, sunt bune și cele uscate și cele din compot. 
  • O dietă bogată în fibre, rezolvă de cele mai multe ori constipația. Fibrele se găsesc în fructe, cereale (evitați-le pe cele pline de zahăr, care fac mai mult rău decât bine), legume și semințe. Necesarul zilnic de fibre pentru o persoană obișnuită este de 25-30 de g pe zi.
  • Mișcarea, sau mai bine zis lipsa ei, este responsabilă de lenevirea colonului ceea ce duce la constipație.
  • Păstrarea unui anumit ritual zilnic și mersul la baie la aproximativ aceeași oră ajută în formarea unui reflex.

5 comentarii:

  1. Foarte bune recomandări, iar pozulica e tare drăguţă.
    Off topic, cred că ai o problemă tehnică. De la o vreme, de câte ori dau click pe Read more apare întâi un site semnalat de sistemul de protecţie al lui Mozilla ca având "Poore reputation". Ştii de asta ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci Zina de informație. Eu n-am întâmpinat nici un fel de problemă și am deschis de pe 3 browsere diferite: Explorer, Opera și Mozilla. Am să studiez problema.

    RăspundețiȘtergere
  3. Zina am găsit problema. Am înscris blogul în câteva directoare și unul dintre mi-a făcut un mic cadou. Mulțumesc pentru informație.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cu apa nu ma impac din nefericire,dar fructele sunt prietenele mele.Eu de ex. am ramas cu o problema dupa nastere care ma obliga sa fiu foarte atenta.La mine functioneaza bine:portocalele,iaurtul si cerealele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu plăcere ! M-aş bucura să îmi întorci serviciul când observi câte ceva în neregulă. Uneori tu nu vezi ce văd alţii (de exemplu viteza de încărcare).

    RăspundețiȘtergere