17 septembrie 2010

Bugetul familiei

Pe timp de criza sau nu, e bine sa ai o evidenta a veniturilor si cheltuielilor familIei. Daca nu stii ce bani intra si ies din casa, ai mari sanse sa acumulezi datorii. Multe familii au senzatia ca le scapa banii printre degete. Iata cateva ponturi pentru a economisi:
  • Atentie la cardurile de credit. Sunt tentante pentru ca iti ofera posibilitatea achizitionarii pe loc a obiectelor dorite, dar au dobanzi si comisioane de retragere foarte mari. Te poti orienta spre cardurile de credit cu care poti achizitiona produse in rate, fara dobanda, pe un anumit numar de luni. Astfel de carduri ofera Garanti Bank, Bonus Card si Credit Europe Bank, Card Avantaje.
  • Urmareste ofertele marilor magazine. Reducerile merg uneori si pana la 50%. Ofertele se schimba in fiecare saptamana, asa ca, posibilitatea ca produsele de care ai tu nevoie sa fie reduse in timp scurt e destul de mare.
  • Urmareste ofertele operatorilor de telefonie. Uneori, abonamentele pe care le detii pot fi transformate in abonamente cu mai multe minute la acelasi tarif sau iti poti micsora costul abonamentului. Nu trebuie decat sa suni si sa-i rogi. Sunt deschisi la optiuni.
  • Acelasi lucru il poti face si cu furnizorii de televiziune si internet. Nu sunt la fel de deschisi, dar poti negocia. E criza si pentru ei si nu-si permit sa piarda clienti.
  • Socoteste exact veniturile si cheltuielile pe care le ai. Daca cheltui mai mult decat castigi, e cazul sa iei masuri. Fa o socoteala simpla. Daca cheltui in fiecare luna cu 100 de lei mai mult decat castigi, intr-un an vei acumula o datorie de 1200 de lei si in cinci, datoria ar urca la 6000 de lei. Daca banii sunt de pe cardul de credit, adauga dobanda si comisioanele si ai sa vezi de ce nu ai bani.



2 comentarii:

  1. De ce nu ai scris asta acum cativa ani ?! Deschideam mai bine ochii! Imi place mult blogul tau, tematica abordata si felul in care scrii. Il voi adauga la blogurile preferate si voi reveni des.
    E weekend si trebuie sa ne mai relaxam…poate sa ajutam copiii sau fratii mai mici la lectii…
    Am reusit,in sfarsit,sa rezolv problemele tehnice legate de site-ul meu cel nou. Te invit in vizita,pe tine si pe toti cei care au frati, copii, nepoti sau pur si simplu vor sa isi mai reaminteasca lecturile copilariei !
    http://www.lecturirecenzate.ro/

    PS Ela, daca te deranjeaza anuntul, te rog sa ma scuzi si nu-l lasa sa apara !

    RăspundețiȘtergere
  2. Zina, multumesc pentru aprecieri. Imi plac lecturile si iti voi vizita cu placere site-ul.

    RăspundețiȘtergere